Прочитајте наше
Home / Актуелно / Извештај директору са реализоване дводневне екскурзије ученика од V до VIII разреда

Извештај директору са реализоване дводневне екскурзије ученика од V до VIII разреда

Дана 7. и 8. маја 2015. године (четвртак и петак) реализована је дводневна екскурзија за ученике од  V до VIII разреда.

На екскурзију је пошло 39 ученика (један ученик није ишао на екскурзију због болести) ,  разредне старешине и директор школе.

Први дан

Полазак из Липара је био у 7.00 испред „Ловачког дома“. Прва пауза је направљена на ауто-путу на бензинској пумпи Сим Тим, после Руме. Ученици су доручковали и мало се одморили након чега је пут настављен.

Следећа пауза је направљена након Лознице, где се уз реку Дрину налази комплекс „Сунчана река“.

Посета „Соко граду“ и манастиру св.Николе посвећеном владики Николају Велимировићу  је реализована у планираном времену. Ученици су у пратњи одељенских старешина и водича  разгедали манастирски комплекс у трајању од око 45 минута.

Аутобусом је настављена вожња до манастира Рача, где смо у разгледању провели око 45 минута.

Аутобусом смо дошли до Калуђерских бара и хотелског смештаја. Ученици су били смештени у вили Тара Лукс. Након размештаја и кратког времена за одмор пошли смо у шетњу. Вечера је послужена у 20.00, а након вечере ученици су се спремили за диско вече. У дискотеци су ученици провели време од 21.00 до 24.00 у пратњи наставника, након чега је следио повратак у собе и ноћење.

Други дан

Доручак је послужен у 8.00. Након доручка аутобусом смо отишли до Мокре горе. Око сат времена ученици су провели у разгледању Мећавника – Дрвенграда, где је у биоскопу погледан и краћи филм. Након тога уследила је вожња Шарганском осмицом  у трајању од око два сата. У току вожње осим панорамског разгледања воз прави и успутне паузе, па су ученици са неколико видиковаца уживали у погеду на природне лепоте ових предела. При повратку на Калуђерске баре аутобус се зауставио крај етно куће Тарабића у насељу Кремна, где смо имали прилике да се кратко упознамо са породицом Тарабића и креманским прорчанством.

Након повратка у хотел послужен је ручак, ученици су се спаковали и  напустили смо собе и хотел.

У правцу Липара аутобус је кренуо у 15 часова. Зауставили смо се да би направили паузу након преласка Дебелог брда и још једном на бензинској пумпи  пре Руме  и у Липар стигли око 21 и 00.

Посебно треба истаћи веома успешну улогу туристичког водича. У току вожње аутобусом ученици су могли да чују бројне историјске чињенице о пределима кроз које смо пролазили, грађевинама, знаменитостима, познатим људима и бројне друге занимљивости.

Екскурзија је реализована у потпуности по предвиђеном плану, без већих и значајнијих одступања.

 

У Липару,                                                                                 вођа пута

11.маја 2015.год.                                                       разредни старешина VII разреда

 Оливера Кадић-Стојичић  

Фото галерија

About

Пошаљите коментар

Scroll To Top